Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Ομοθυμία στο Δήμο Μακρακώμης


Χωρίς απρόοπτα εξελίχθηκε η διαδικασία ανάδειξης προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου στον «Καλλικρατικό» Δήμο Μακρακώμης, με τη θέση του προέδρου να καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Καραντζίκος με 24 ψήφους υπέρ, 1 λευκό, ενώ απουσίαζαν και δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά της πλειοψηφίας. Ωστόσο η σχεδόν απόλυτη ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου ανετράπη στην διαδικασία ανάδειξης μελών στις Επιτροπές, όπου παρουσιάστηκαν φαινόμενα με προτεινόμενους δημοτικούς συμβούλους να μην απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των υπολοίπων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η εκλογή έγινε σε οριακό σημείο, με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίζονται μόνο από τους ομολόγους του συνδυασμού τους. Σε καμία περίπτωση δεν προέκυψε μέλος της Επιτροπής να έχει συγκεντρώσει τον απόλυτο αριθμό ψήφων, με τους κ.κ. Κυριαζή και Κοντογιώργο, από την πλειοψηφία και τη μείζονα αντιπολίτευση αντίστοιχα, να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, με 23 ο καθένας.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν αποφασίσει από πριν ποιους θα προτείνουν για τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, καθώς
από τους 27 δημοτικούς συμβούλους παρόντες ήταν οι 25, ενώ απουσίαζαν οι κ.κ. Γιώργος Λιάγκας
και Βαγγέλης Αντωνίου από την πλευρά της πλειοψηφίας. Ωστόσο ο κ. Αντωνίου προσήλθε στην
συνέχεια και κατά την διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης των μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο δήμαρχος Μακρακώμης κ. Θύμιος Παπαευθυμίου πρότεινε για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Καραντζίκο, ο οποίος κι έγινε ομόφωνα αποδεκτός από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

 Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε ο κ. Βαγγέλης Λάμπρου , ενώ από τους συνδυασμούς της ελάσσονος μειοψηφίας προτάθηκε ο κ. Νίκος Διαμαντής. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Παναγιώτης Ράμμος δεν θέλησε να προταθεί ούτε για την θέση του γραμματέα αλλά ούτε και για μέλος σε κάποια από τις δύο Επιτροπές. Ο κ. Ράμμος μάλιστα, βάση των ενδείξεων, ψήφισε λευκό σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.Στη συνέχεια οι τρεις υποψήφιοι τέθηκαν προς έγκριση από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, με τον κ. Καραντζίκο να εκλέγεται πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 24 ψήφους υπέρ και 1 λευκό. Την θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε ο κ. Λάμπρου με επίσης 24 υπέρ και 1 λευκό, ενώ με το ίδιο αποτέλεσμα εκλέχθηκε και ο κ. Νίκος Διαμαντής στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάδειξης προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία εκλογής μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, όπου επίσης εκλέχθηκαν όσοι προτάθηκαν από τους τρεις συνδυασμούς. Συγκεκριμένα, στην Επιτροπή Οικονομικών τακτικά μέλη εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι:
Γιώργος Κυριαζής με 23 ψήφους,
Βασίλης Καννέλος 22,
Γιώργος Γιαννακόπουλος 22
και Βασίλης Μπότσης 19. 
Από τη μείζονα μειοψηφία ο Παναγιώτης Κοντογιώργος με 23 ψήφους και από την ελάσσονα μειοψηφία ο Ανδρέας Τσώνος με 21 ψήφους. Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι:
Δημήτρης Φύκας με 22 ψήφους,
Γιώργος Λιάγκας με 20 
και Βαγγέλης Αντωνίου με 19.  Από την μείζονα μειοψηφία ο Γιώργος Χαντζής με 22 ψήφους και από την ελάσσονα μειοψηφία ο Νίκος Διαμαντής με 21.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι:
Διονύσης Κυργιόπουλος με 21 ψήφους,
Κώστας Μέρρας με 20,
Θανάσης Φαρρής με 19
 Θανάσης Καραγκούνης με 18 ψήφους.  Από την μείζονα μειοψηφία ο Κώστας Κώτσαλος με 21και από την ελάσσονα ο Νίκος Διαμαντής με 19.
    Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Ηλίας Τσαντός με 19 ψήφους, ο Βαγγέλης Αντωνίου με 16 και ο Ηλίας Μπίτος με 15 ψήφους από την πλευρά της πλειοψηφίας. Από τη μείζονα μειοψηφία η Μαρία Μίχου με 22 ψήφους και από την ελάσσονα μειοψηφία ο Ανδρέας Τσώνος με 20 ψήφους. Για τις θέσεις των αντιδημάρχων ο νέος δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Μακρακώμης κ. Θύμιος Παπαευθυμίου δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο ήδη υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις. Το γεγονός πως ο κ. Κώστας Μπήτος, από την Σπερχειάδα, και ο κ. Νίκος Παπαηρακλής, από τον Άγιο Γεώργιο, δεν μετέχουν σε καμία Επιτροπή, οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανότατα να καταλάβουν δύο από τις θέσεις των αντιδημάρχων.Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συμμετοχή σε Επιτροπή δεν είναι απαγορευτική για την τοποθέτηση κάποιου συμβούλου στην θέση αντιδημάρχου.
Πάντως και στον Δήμο Μακρακώμης, όπως και στους περισσότερους Δήμους του νομού, η τοπο-
θέτηση αντιδημάρχων αναμένεται να είναι πιο «δύσκολη» διαδικασία από αυτή της ανάδειξης προε-
δρείου.
(Απο την εφημερίδα "σέντρα" της Κεντρικής Ελλάδας )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου