Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

14 Αυγούστου στο Γαρδίκι 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυγουστιάτικη Μουσική Πανσέληνος
με τραγούδια από την πατρίδα μας

Για δεύτερη χρονιά το Γαρδίκι Όμιλαίων-Φθιώτιδας, θα δει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τους ήχους της δημοτικής μουσικής. Κάτω από τα πανύψηλα έλατα του «Κεφαλαριού», του πανέμορφου δάσους του χωριού, μια μουσική ομάδα νέων παιδιών θα ταξιδέψουν όσους την παρακολουθήσουν, στη μουσική μας παράδοση. Σε υψόμετρο 1100 μ. ανάμεσα στη Δυτική Φθιώτιδα, εκεί που συναντιούνται η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Φωκίδα και η Αιτωλοακαρνανία, ανάμεσα από ένα πυκνό δάσος Οξυάς και ενός δάσους από έλατα θα απολαύσετε ήχους ελληνικούς.
Το βράδυ της Τρίτης 14 Αυγούστου έξι νέα παιδιά γνωστά για την ποιότητα της μουσικής τους θα μας παρουσιάσουν τη μουσική Ελλάδα. Είναι οι Ξενοφώντας Πούλος  (τραγούδι-μπουζούκι), Έλενα Τσαγκρινού (τραγούδι), Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο-κιθάρα) και Αλέξης Νόνης  (κρουστά).
Για όσους ανηφορήσουν προς το Γαρδίκι για να βρεθούν στην εκδήλωση, θα προτείναμε να ξεκινήσουν νωρίς ώστε να μπορέσουν να περπατήσουν στο ελατοδάσος και να κάνουν μια βόλτα με το αυτοκίνητό τους περνώντας μέσα από της οξυές, προς στο ορειβατικό καταφύγιο της Οξυάς (υψομ. 1700 μ.) και να φτάσουν ακόμη και στη κορυφή σε υψόμετρο 2000 μ. Σ’ όλα αυτά τα δάση υπάρχουν μονοπάτια, αλλά και δρόμοι για αυτοκίνητο που σου επιτρέπουν την πρόσβαση παντού. Μπορούν επίσης να απολαύσουν τη φιλοξενία των Γαρδικιωτών πίνοντας καφέ και τσίπουρο στα καφενεδάκια και τρώγοντας νοστιμιές στις ταβέρνες του χωριού.
Το Γαρδίκι βρίσκεται 65 χλμ. από τη Λαμία. Ακλουθώντας το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, στρίβοντας από τη Μακρακώμη για Σπερχειάδα κι από ‘κει συνεχίζοντας στο δρόμο Σπερχειάδας – Γαρδικίου. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, άνετος και ο συνολικός χρόνος (από Λαμία) είναι 45 λεπτά. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου